Кількість
|
Вартість
|
||
|
Абрикос Том Кот (Tom Cot) – сорт середнього терміну дозрівання, виведений в США (друга половина червня).
Підщепа: жердель, алича.
Відрізняється великими плодами, високою врожайністю.
Селекція виведена в результаті схрещування сортів Rival та Goldrich. Синонім – Toyaco.
Плоди великі, середньою масою 70-80 г, окремі екземпляри досягають 110 г, транспортабельні, високих товарних якостей.
Переважає видовжено-куляста форма, верхівка плода злегка звужена.
Рум’янець покриває до половини поверхні плоду на 10-40%.
М’якуш помаранчевий, дуже щільна.
Відзначено відмінний сортовий збалансований смак.
Є одним з найкращих запилювачем для інших сортів абрикосу.
Стійкий до основних захворювань. Висока морозостійкість.
Осінь: